top of page
Etsi
  • Kirjoittajan kuvaKati Kämäräinen

10 hyvää syytä käyttää kiinteistönvälittäjää.

Myynkö itse asuntoni vai palkkaanko kiinteistönvälittäjän välittämään asuntoni? Kaikki asunnot, myyjät ja elämäntilanteet ovat erilaisia, oikeaa vastausta kysymykseen ei ehkä löydy, mutta alla listattuna perusteita mitä hyötyä kiinteistönvälittäjän palkkaaminen saattaa sinulle tuoda.


1. Hinnoittelu

Kiinteistönvälittäjällä on käytössään työkalut, sekä ammattitaito oikean myyntihinnan määrittämiseen. Ammattitaitoinen välittäjä osaa hyödyntää alueen hintatilastoja ja verrata asuntosi kuntoa ja ominaisuuksia suhteessa alueen muihin myytyihin asuntoihin.


2. Turvallisuus

Ostajat usein kokevat asunnon ostamisen kiinteistönvälittäjältä turvallisemmaksi kuin suoraan asunnon omistajalta. Välittäjä osaa vastata esitettyihin kysymyksiin puolueettomasti sekä antaa ostajalle kaikki tarvittavat kohteen tiedot.


3. Asunnosta annettavat tiedot

Kiinteistönvälittäjän selonottovelvollisuus sekä teidonantovelvollisuus ovat huomattavasti yksityistä asunnon myyjää laajempia. Kiinteistönvälittäjän velvollisuuksiin kuuluu hankkia myytävästä kohteesta kaikki kaupasta päättämiseen mahdollisesti vaikuttavat tiedot, sekä myös antaa nämä tiedot ostajalle.


4. Valokuvaus ja markkinointi

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä tietää mikä vaikutus asunnon myyntiin on houkuttelevalla myynti-ilmoituksella sekä kohteen oikeanlaisella markkinoinnilla. Kiinteistönvälittäjällä on käytettävissä ammattilaiset niin valokuvaukseen, stailaukseen kuin markkinointiin.


5. Vaivattomuus

Kiinteistönvälittäjä hoitaa työn puolestasi! Asiakirjojen hankkiminen, myyntimateriaalin laatiminen, markkinoinnin hoitaminen ja esittelyt ovat kaikki osa myyntiprosessia, jonka on tarkoitus tehdä matka myyjälle mahdollisimman helpoksi.


6. Tarjousneuvottelut ja kaupanteko

Kiinteistönvälittäjä hoitaa tarjousneuvottelut puolestasi. Myyjänä olet ainoastaan päättäjän roolissa, et joudu vääntämään tarjouksen ehdoista ostajan kanssa sillä välittäjä neuvottelee puolestasi. Välittäjä myös valmistelee kaupanteon asiakirjat sekä hoitaa kaupantekoajan varaamisen pankin kanssa.


7. Hyvä välitystapa

Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä noudattaa työssään Hyvän Välitystavan Ohjetta, jossa määritellään toimintatavat lakien ja asetusten mukaisiksi. Hyvää välitystapaa noudattava välittäjä varmistaa, että asuntosi kauppa menee kokonaisuudessaan oikein.


8. Kuluttajasuoja

Kun käytät kiinteistönvälittäjää apuna asuntosi myynnissä, sinä ja asuntosi ostaja olette molemmat kuluttajasuolan piirissä. Mahdolliset riitatilanteet ratkaistaan ensisijaisesti kuluttajariitalautakunnassa, jolloin riidan kustannukset jäävät huomattavasti käräjöinnin kustannuksia alhaisemmaksi.


9. Lisäpalvelut

Kiinteistönvälittäjällä on usein laaja yhteistyökumppaniverkosto. Välittäjän kautta voit saada mm. muuttopalvelun, siivouspalvelun tai sisustuspalvelun helpottamaan muuttoprosessia. Joskus välittäjä tarjoaa apuansa myös uuden kodin löytämiseen.


10. Kiinteistönvälittäjä myy asuntoja ammatikseen

Kiinteistönvälittäjä on tavoitettavissa aina kun ostajat haluavat asunnosta lisätietoja. Hän on sitoutunut keskittymään kotisi myyntiin sovitulla tavalla joka päivä!
#kiinteistönvälittäjä #lkv #asunnonmyynti #helsinki

34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page