Myymässä

Asunnon myyntiprosessi

Kotisi on täynnä muistoja, mutta myös merkittävä osa omaisuuttasi. Siksi ei ole lainkaan yhdentekevää, kuka asunnon myyntiä hoitaa, vaan haluat varmasti välittäjän, joka auttaa sinua kaikissa asuntokauppaan liittyvissä asioissa huomioiden elämäntilanteesi ja tarpeesi.

Asunnon myyntiprosessin eteneminen

1. Ilmainen arviokäynti

 

Asunnon myynti lähtee liikkeelle nykyisen asuntosi hinnan arvioinnista. Ilmaisen hinta-arviokäynnin aikana tutustun asuntoosi. Hinta-arvion tekemisessä hyödynnän muun muassa tietoa alueen toteutuneista asuntokaupoista sekä omaa kokemustani sekä alueen markkinatason tuntemustani.

2. Toimeksiantosopimuksen tekeminen ja asunnon myynnin valmistelut

 

Kun teet päätöksen asunnon myynnistä, teemme toimeksiantosopimuksen, jonka jälkeen asunnon myynnin valmistelut voivat alkaa. Laadimme yhdessä kanssasi Kodinmyyntisuunnitelman, jossa sovimme asunnon myynnin etenemisestä. Selvitän kaikki myyntiä varten tarvittavat asiat ja hankin puolestasi kaikki asunnon myyntiin tarvittavat asiakirjat.

3. Asunnon myynti käynnistyy

 

Oikeanlainen markkinointi on tärkeä osa asunnon myyntiä. Markkinoin asuntoasi monikanavaisesti ja kohdennetusti – pyrimme siis tavoittamaan juuri oikeat ihmiset oikeaan aikaan. Takaamme kohteillemme näkyvyyden asuntoportaaleissa (kuten Oikotie.fi ja Etuovi.com) sekä markkinoiden parhaan näkyvyyden sosiaalisessa mediassa.

Verkoston voimaa ei sovi myöskään aliarvioida. RE/MAX-välittäjiä on lähes 400 ympäri Suomen, ja välittäjät jakavat aktiivisesti tietoa keskenään.

 

4. Asunnon myynti etenee

 

Välittäjänäsi vastaan koko myyntiprosessin etenemisestä: järjestän ja hoidan asuntoesittelyt ja pidän sinut ajan tasalla myynnin etenemisestä. Myös asunnon ostotarjousneuvottelut ja ostotarjousten koordinointi ovat vastuullani.

5. Ostotarjouksen hyväksyntä ja kaupanteko

 

Vastuulleni kuuluu myös ostotarjousneuvotteluiden hoitaminen. Kun myyjä ja ostaja ovat päässeet yhteisymmärrykseen asunnon myyntiehdoista ja -hinnasta, hyväksytään ostotarjous ja kaupantekotilaisuuden valmistelu alkaa. Välittäjänäsi järjestän kaupantekotilaisuuden ja laadin kaupantekoasiakirjat. Varmistan myös että asuntokauppaprosessi ja siihen liittyvät asiakirjat on laadittu Suomen lain vaatimusten mukaisesti.

6. Asuntokaupan jälkeiset järjestelyt ja muutto

 

Kun asuntokaupat on tehty, tulee ajankohtaiseksi muun muassa muuttoasioiden järjesteleminen ja varainsiirtoveron maksaminen. Välittäjänäsi autan sinua kaikissa kysymyksissä myös asuntokaupan jälkeen.

ota yhteyttä!

Kati kämäräinen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
tai Jätä yhteystietosi, niin olen sinuun yhteydessä

ROOF GROUP OY

Metsäläntie 20,
00320 Helsinki
Y-tunnus 2553470-3

katikamarainen

Tietosuojaseloste/käyttöehdot