Ilmainen hinta-arvio

Näin asuntojen hinnoittelu toimii

Asunnon oikea hinnoittelu on elintärkeä asunnon myynnin kannalta. Miten asunnon myyntihinta määräytyy ja mihin asunnon hinta-arvio perustuu?

Haluatko tietää minkä arvoinen on sinun kotisi? Ota yhteyttä ja varaa aika maksuttomalle arviokäynnille!

Asunnon myyntihinta on monen eri tekijän summa. Seuraavassa neljä yleisintä myyntiin vaikuttavaa tekijää:

1. Sijainti

 

Asunnon sijainti määrittelee hintaa. Useimmiten kaupunkialueella asunnot ovat suhteessa kalliimpia kuin esimerkiksi maaseudulla. Monissa kaupungeissa on kaupunginosia, joiden asuntojen hintataso pysyy vuodesta toiseen korkealla.

Sijantiin liittyvät myös kaikki asunnon läheisyydessä olevat asiat. Millaiset ovat ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet? Millaiset liikenneyhteydet? Onko lähellä kaikki tarvittavat palvelut, kuten päiväkodit, koulut ja kaupat?

2. Asunnon yleiset piirteet

 

Asunnon hintaan vaikuttavat sijainnin lisäksi asunnon yleiset piirteet, kuten asuntotyyppi, asunnon ikä ja koko.

Esimerkiksi kerrostaloissa talon ikä määrittää sen korjaustarpeita, jotka taas vaikuttavat hintaan. Tällä hetkellä esimerkiksi monissa 1960- ja 1970-luvuilla rakennetuissa kerrostaloissa voi putkiremontti tulla ajankohtaiseksi lähivuosina. Tällaiset näköpiirissä olevat suuremmat korjaukset tai remontit vaikuttavat asunnon myyntihintaan.

3. Asunnon kunto

 

Asunnon kunto vaikuttaa hintaan. Jos asunto kaipaa laajempaa remonttia, laskee tämä yleensä myös myyntihintaa. Siksi onkin tärkeää asettaa hintapyyntö realistiselle tasolle. Asuntoa myytäessä voi tietyillä remontti- tai ehostustoimenpiteillä saada asunnon arvoa kasvatettua. Remonttien suhteen on syytä olla maltillinen: asunnon kunnostukseen sijoitettua rahaa kun on useimmiten vaikea siirtää suoraan asunnon hintaan.

4. Alueen yleinen hintataso

 

Asuinalueen tämänhetkinen markkinatilanne vaikuttaa asunnon hintaan. Arvioidessaan asunnon myyntihintaa kiinteistönvälittäjä perustaa hinta-arvionsa alueen toteutuneisiin myyntihintoihin.

Asunnon hinta-arvio tehdään yhdessä asiakkaan kanssa

 

Yhteistyö kiinteistönvälittäjän kanssa alkaa yleensä arviokäynnillä, jonka aikana välittäjä tekee arvion asuntosi myyntihinnasta. Minä käytän myyntihinnan määrittämisessä apuna vankkaa tuntemustani alueen asuntomarkkinasta. Asunnon hinta-arvio ei siis ole arvaus, vaan muun muassa asunnon sijaintiin, kuntoon ja alueen markkinatilanteeseen perustuva arvio hinnasta, jolla asunto saadaan kaupaksi.

Kiinteistönvälittäjän valinnassa luottamuksella ja asiantuntijuudella on tärkeä rooli. Ilmaisen arviokäynnin aikana sinulla on hyvä tilaisuus tutustua välittäjään ja testata yhteistä säveltä.

Epärealistinen hintapyyntö voi laskea asunnon myyntihintaa

 

Asunnon myyjä saattaa ajatella, että hilaamalla asunnon hintapyyntöä ylöspäin on todennäköisempää saada asunto kaupaksi parempaan hintaan. Näin ei kuitenkaan useimmiten ole. Liian kova hintapyyntö voi aiheuttaa sen, että toteutuva myyntihinta on huomattavasti alhaisempi. Samalla myös myyntiaika pitenee.

Asunnon oikea markkinahinta määräytyy sen mukaan, kuinka paljon potentiaaliset ostajat ovat valmiita maksamaan asunnosta. Jos asunnon myyjän odotukset myyntihinnasta ovat paljon yli markkinahinnan, ei myyjän ja ostajan näkemykset hinnasta kohtaa ja kauppa jää tekemättä.

Tällaisessa tilanteessa päädytään usein siihen, että asunnon hintapyyntöä pitää laskea myyntiprosessin aikana.

ota yhteyttä!

Kati kämäräinen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiAT
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
tai Jätä yhteystietosi, niin olen sinuun yhteydessä

ROOF GROUP OY

Metsäläntie 20,
00320 Helsinki
Y-tunnus 2553470-3

katikamarainen

Tietosuojaseloste/käyttöehdot